Σε πύρινο κλοιό η Χίος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος στη Χίο.

Η φωτιά πέρασε από το χωριό Σιδηρούντα ενώ κατευθύνεται νότια προς το χωριό ΜετόχιΗ φωτιά πέρασε από το χωριό Σιδηρούντα ενώ κατευθύνεται νότια προς το χωριό Μετόχι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η Σιδηρούντα εκκενώθηκε μερικώς τα ξημερώματα.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων μία 64χρονη γυναίκα σοβαρά. Η γυναίκα φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 70% και πρόκειται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ανύπαρκτο νερό

Παρότι οι κάτοικοι έμειναν στις αυλές τους για να δώσουν μάχη με της φλόγες, τελικά η κίνηση αυτή αποδείχθηκε μάταιοι. Σύμφωνα με το politichios.gr oι θυελλώδεις άνεμοι σε συνδυασμό με την έλλειψη νερού στο χωριό είχαν ως αποτέλεσμα η πίεση στις βρύσες να μην αρκεί ούτε για πότισμα. «Μας δίνουν δύο ώρες νερό μόνο κάθε πρωί. Με τι να αντιμετωπίσουμε τις φλόγες», έλεγαν και ξανάλεγαν οι απογοητευμένοι κάτοικοι που έβλεπαν τις φλόγες να μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών τους.

Οι καταστροφές

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εξωτερικές ζημιές έχουν υποστεί αρκετά σπίτια, σοβαρότερες μία οικία και μία αγροικία ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς ένα όχημα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 28 εθελοντές και 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα. 



 
Top