Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Μεσολόγγι - αντιμετωπίστηκαν φωτιές σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δάσος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην Παλαιομάνινα Μεσολογγίου.

Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή αστυνομική δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με δέκα οχήματα, δεκαοκτώ πυροσβέστες και δώδεκα άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο τους συνδράμει από αέρος ένα αεροσκάφος Πετζετέλ.

Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Αγιος Δημήτριος, στο Μεσολόγγι.

Πέντε πυρκαγιές σε τέσσερις μέρες σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Ευχαριστήριο μήνυμα προς το πυροσβεστικό σώμα για την άμεση και αποτελεσματική του παρέμβαση στην αντιμετώπιση των πέντε δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά την διάρκεια του τετραημέρου του Δεκαπενταύγουστου, απευθύνει ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης. Συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τις 12 έως και τις 15 Αυγούστου εκδηλώθηκαν πέντε δασικές πυρκαγιές στο Δωρικό του Έβρου.

«Ήταν αξιέπαινη η προσπάθεια όλων των φορέων, η άμεση επέμβαση και γενικά η ταχεία παρουσία τους στα σημεία που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στον διοικητή της περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜ - Θ κ. Ιωάννη Βασιλειάδη, καθώς και στους διοικητές και τα στελέχη των κατά τόπους μονάδων. Επίσης, ευχαριστήρια στους εμπλακέντες πιλότους, στους δημάρχους και τους αντιδημάρχους των δήμων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, Παγγαίου, Δοξάτου, Μαρωνείας - Σαπών και Κομοτηνής, καθώς και στους κατοίκους των περιοχών. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, τα κατά τόπους τμήματα και τις διευθύνσεις τεχνικών έργων της περιφέρειας και όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης υπό τον συντονισμό των χωρικών αντιπεριφερειαρχών», καταλήγει στο ευχαριστήριο μήνυμά του ο κ. Παυλίδης.

 
Top