Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων: Δεν υπάρχουν έξοδα νοσηλείας και θεραπείας ασθενών

Αθήνα
Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σχετικά με το καθεστώς νοσηλείας των παιδιών στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ - Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», υπογραμμίζοντας ότι έξοδα για τη νοσηλεία και τη θεραπεία των μικρών ασθενών στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν!». Αφορμή για την ανακοίνωση είναι μήνυμα που διακινείται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο και αφορά σε αίτημα για οικονομική βοήθεια από οικογένεια παιδιού που νοσηλεύεται στην συγκεκριμένη κλινική.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Αντώνης Καττάμης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας και υπεύθυνος της Μονάδας Αιματολογίας-Ογκολογίας της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», υπογραμμίζεται ότι:

«Η κλινική μας, όπως και όλες οι κλινικές του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων, υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους μικρούς ασθενείς καλύπτονται πλήρως. Έξοδα για τη νοσηλεία και τη θεραπεία των μικρών ασθενών στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν!»

Ο κ. Καττάμης εκφράζει τη λύπη του για την προσπάθεια εκμετάλλευσης των συμπολιτών μας μέσω των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου και προσθέτει ότι, «για τις οικογένειες, δε, που προέρχονται από την περιφέρεια και διαμένουν στην Αθήνα για το διάστημα νοσηλείας και θεραπείας των παιδιών, οι Σύλλογοι ‘Έλπίδα’ και ‘Φλόγα’, που δραστηριοποιούνται στο νοσοκομείο, εξασφαλίζουν τη φιλοξενία τους στους ξενώνες που λειτουργούν και με αγάπη και φροντίδα υποδέχονται κάθε οικογένεια προκειμένου να μην επιβαρυνθεί με έξοδα διαμονής».

Τέλος, παραδέχεται ότι ο ρόλος του νοσοκομείου, των γιατρών και των εθελοντών δεν μπορεί να φτάσει έως την πλήρη αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που κάποιες οικογένειες αντιμετωπίζουν, που μπορεί να είναι άσχετες με το νόσημα των ασθενών, αλλά σίγουρα, όμως, υπερκαλύπτει όλες τις ανάγκες που σχετίζονται με τη νόσο των μικρών ασθενών, οι οποίες υποστηρίζονται πλήρως από το δημόσιο σύστημα υγείας.

 
Top