ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ



-Μετά την Μυρτιά… Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στις Κροκεές –
Ο Εθελοντισμός στον Δήμο Ευρώτα βρίσκει έκφραση στην πιο ανεκτίμητη αξία, που είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της προστασίας της περιουσίας των πολιτών.
Έτσι πολίτες από την ευρύτερη περιοχή του κάμπου συγκρότησαν τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό σταθμό, με έδρα το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Μυρτιάς. 
Ο Δήμος Ευρώτα είχε αποφασιστικό ρόλο και κίνησε τις διαδικασίες και έπεισε όλα τα κλιμάκια και το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, καθώς και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, ότι θα στηρίξει το εγχείρημα με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις του.
Η συγκρότηση του Εθελοντικού Σταθμού αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ένας σοβαρός θεσμός που έχει βοηθήσει και αυτοτελώς και επικουρικά το Πυροσβεστικό Σώμα.
Πρέπει να τονισθεί ότι είναι σημαντική αυτού το τύπο η προσφορά γιατί ιδιώτες πολίτες  προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες ,συμμετέχοντας σε επικίνδυνες αποστολές.
Έτσι στον Δήμο Ευρώτα γίνεται ο πρώτος Δήμος στην χώρα με Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα στην λειτουργία του.
Μια νέα προσπάθεια ξεκίνησε στις Κροκεές….
Μετά από πολλές και γόνιμες συζητήσεις ‘’του καφενείου’’, πολίτες κυρίως νέοι από την Δ.Ε  Κροκεών ζήτησαν να γίνει κάτι ανάλογο και στις Κροκεές.
Τα αποτελέσματα είναι θετικά, οι προσπάθειες γίνονται συντονισμένα ,υπό την καθοδήγηση του έμπειρου αξιωματικού υποδιοικητή της Π.Υ Γυθείου, Πυραγού  Κωνσταντίνου Γραφάκου.
Στην συγκρότηση του ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ, υπήρξε δέσμευση τόσο από τους Ομογενείς Αμερικής – Καναδά,όσο και από τον Σύλλογο Κροκεατών  Αττικής, για οικονομική βοήθεια.
Τα θεωρητικά μαθήματα ολοκληρώνονται και άρχισε η πρακτική άσκηση και εξάσκηση των Εθελοντών.
Στην χθεσινή (Τρίτη 18/10/2016) άσκηση οι Εθελοντές Πυροσβέστες ,με την καθοδήγηση του Πυραγού Κωνσταντίνου Γραφάκου και μελών του Κλιμακίου της Μυρτιάς, έμαθαν την χρήση των εργαλείων,καθώς και τον τρόπο απεγκλωβισμού πολιτών από αυτοκίνητο.
Τα μαθήματα συνεχίζονται καθημερινά με ενθουσιασμό και ζέση των Εθελοντών του υπό σύσταση κλιμακίου  των Κροκεών.

http://dimotikiagoratislakonias.gr/
 
Top