Έκρηξη με τραυματίες και αγνοούμενους στη Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκρηξη σημειώθηκε σε βιομηχανία χημικών στη Γερμανία, με αναφορές για πολλούς τραυματίες και αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο της χημικής βιομηχανίας BASF στο Λουντβιχσάφεν στη δυτική Γερμανία, με βίντεο και φωτογραφίες να αποτυπώνουν πυκνές φλόγες από το σημείο. 

Εκπρόσωπος της βιομηχανίας δήλωσε πως η έκρηξη προκλήθηκε έπειτα από σειρά εργασιών σε έναν από τους αγωγούς.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, μάλιστα ανέφερε: «Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν. Αρκετοί ακόμα αγνοούνται. Διενεργείται έρευνα για τα ακριβή αίτια».

Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να παραμείνουν στις κατοικίες τους με τα παράθυρα κλειστά, ενώ σύμφωνα με περιορισμένα διεθνή δίκτυα σημειώθηκε έκρηξη και σε δεύτερο εργοστάσιο της ίδιας βιομηχανίας, σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από το Λουντβιχσάφεν, από την οποία δεν έχει εντοπιστεί διαρροή επικίνδυνων χημικών. 

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το εργοστάσιο της BASF στο Λουντβιχσάφεν, είναι το μεγαλύτερο στην παραγωγή χημικών και απασχολεί περίπου 33.000 εργαζομένους. 

Το εργοστάσιο παράγει σειρά βιομηχανικών προϊόντων, διαλυτικά, κόλλες, πετροχημικά, πλαστικά και λιπάσματα. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει συνεργεία από ολόκληρη την περιοχή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς και σε άλλα σημεία του εργοστασίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δίκτυο Russia Today, οι κάτοικοι κοντά στην  BASF αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Χρήστες του Twitter, μάλιστα, έγραψαν ότι «μυρίζουν την δυσοσμία», κατηγορώντας τη βιομηχανία ότι «δεν κάνουν τίποτα και κρύβουν τα ατυχήματα κάτω από το χαλί. Η εταιρία πρέπει να προστατεύσει τους κατοίκους».

http://policenet.gr/
 
Top