Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής" 






«Η γνώση είναι δύναμη». Η φράση του Φράνσις Μπέικον που θεμελίωσε την έννοια της επιστήμης και αγωνίσθηκε για να βγει η Ευρώπη από τον πνευματικό μεσαίωνα.

Εβδομάδα Εκπαιδευτικών Δράσεων 
Την ευκαιρία να δεχτούν απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιούργησε η απερχόμενη αντιπυρική περίοδος σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης ατυχημάτων προσωπικού των πεζοπόρων τμημάτων που απομακρύνονται από τις οδικές αρτηρίες, είχαν αυτή τη βδομάδα οι συνάδελφοι της Υπηρεσίας μας. 
Σε μία ακόμα υπηρεσία της η Εθελόντρια του Πυροσβεστικού Σώματος Ιατρός Γενικής Ιατρικής ειδικευμένη στην διαχείριση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης Αντωνία Καλογεράκου, μας ανέλυσε τους τρόπους αντιμετώπισης τραυματισμών σε περίπτωση τα πεζοπόρα τμήματα αντιμετώπισης πυρκαγιών έχουν απομακρυνθεί πολύ από τους οδικούς άξονες της περιοχής. 
Μάθαμε τις απαραίτητες ενέργειες σε περιπτώσεις εμφάνισης αλλεργικού σοκ μετά από τσιμπήματα ερπετών, εντόμων, επαφές με αλλεργιογόνα φυτά κ.α. 
Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στα θλαστικά τραύματα καθώς επίσης και στα ελαφρά ή ισχυρά διαστρέμματα. 
Η ακινητοποίηση ατόμου σε ορισμένες περιπτώσεις τραυματισμών έως ότου φθάσει ιατρική βοήθεια ήταν το αντικείμενο ανάπτυξης της δεύτερης ενότητας. 
Η σημαντική αυτή προσφορά εκπαίδευσης της Εθελόντριάς μας Ιατρού μας δίδει την ευκαιρία να αποκτούμε γνώσεις και να λύνουμε απορίες σημαντικές για την διαφύλαξη της σωματικής μας ακεραιότητας ειδικά σε επεμβάσεις που το δύσβατο των περιοχών απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
Προσοχή είτε διότι οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι μεγάλοι είτε η απομάκρυνση τυχών τραυματιών είναι εξαιρετικά δύσκολη.
... εκπαίδευση και στους νέους υποψήφιους Εθελοντές
Κατά τις απογευματινές ώρες της εβδομάδας που ολοκληρώνεται είχαν την δυνατότητα οι νέοι υποψήφιοι εθελοντές μας να πάρουν τα πρώτα ερεθίσματα και να λάβουν τις πρώτες γνώσεις σχετικά με την απόφασή τους να ακολουθήσουν τις διαδικασίες ένταξής τους τις τάξεις των Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Το ενδιαφέρον μεγάλο, η διάθεση στην απόκτηση γνώσεων ιδιαίτερη, η συμμετοχή καθολική!
Η Υπηρεσία μας όσο ο κίνδυνος της υπαίθριας πυρκαγιάς σιγά - σιγά μειώνεται λόγο την εποχής τόσο η διάθεση αναδιοργάνωσης και διαρκούς κατάρτισης αυξάνεται!


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ

 
Top