0

Καναντέρ: 8 εκατομμύρια για ανταλλακτικά των γερασμένων CL-215


Με ανταλλακτικά ύψους 8 εκ. ευρώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κρατάει στην ζωή για άλλα τέσσερα χρόνια τα γηρασμένα Καναντέρ.


Υπάρχει μια γενική αρχή, σωστή γενικά, οτι απο την στιγμή που ένα αεροσκάφος συντηρείται σωστά μπορεί να πετάει χωρίς κανένα πρόβλημα για ατελείωτα χρόνια. Η αρχή αυτή βεβαίως έχει προφανείς περιορισμούς.
Για παράδειγμα όσο και αν οι μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας δίνουν την ψυχή τους για να πετούν αδιάκοπα τα παλαιότερα Canadair, χωρίς προβλήματα, όλοι μας κάθε χρόνο, όταν πιάνουν οι φωτιές, ακούμε για βλάβες που παρουσιλαζονται και πως πρέπει να ανανεωθεί ο στόλος.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο το πλήρωμα του CL-215 που σώθηκε απο θαύμα στην Λακωνία.

Το καλοκαίρι μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί πως θα ανανεωθεί και ο στόλος λέγοντας απο την βάση της Ελευσίνας :«Ρώτησα πριν για τη δύναμη σε αεροσκάφη – τα 30 αεροσκάφη, βεβαίως, είναι ένας σημαντικός αριθμός.
Πρέπει, όμως, να έχουμε υπόψη μας ότι κάποια από αυτά τα αεροσκάφη είναι παλιά· χρειάζεται εκσυγχρονισμός του στόλου».
Ο εκσυγχρονισμός όμως φαίνεται πως πάγωσε όπως οι δρόμοι απο τον χιονιά και έτσι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε απο το ΓΕΑ να κάνει διαγωνισμό για 906 υλικά των CL215 και CL415 ύψους 2 εκατομμυρίων για κάθε έτος, συνολικά 8 εκ. για 4 χρόνια.
Έστω και έτσι όμως με δεδομένο πως φτάσαμε στα μέσα Ιανουαρίου.Να βάλουμε ένα στοίχημα για το αν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την φετινή αντιπυρική περίοδο που και πάλι θα κληθούν οι γνωστοί ήρωες της Πολεμικής Αεροπορίας στα υπόστεγα και τα κοκπιτ να τα δώσουν όλα για να σωθούν ζωές και περιουσιές;


ΠΗΓΗ:  armynow.net

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top