0


Ο Σίλβιο Ρουσμίκο φωτογραφίζει τους πυροσβέστες της Κύπρου


Όταν θλιβερά γεγονότα όπως αυτά που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2016 στη Σολέα συμβαίνουν στον τόπο μας, αλλά και μετά από κάθε τέτοια τραγωδία, τα κεφάλια στρέφονται προς τους αιώνιους ήρωες των παιδιών, τους Πυροσβέστες.

Οι αφανείς αυτοί ήρωες, από τους οποίους εξαρτάται η επιρρεπής στη φωτιά φύση του νησιού μας αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, λαμβάνουν την προσοχή του κοινού γύρω από περιόδους έντονων πυρκαγιών. Τον υπόλοιπο χρόνο, ενώ το τοπίο αλλάζει και ο κίνδυνος για πυρκαγιά μειώνεται, τείνουμε να ξεχνούμε την υπηρεσία που συνεχίζουν να μας προσφέρουν καθημερινά,  πάντα έτοιμοι να διακινδυνέψουν τη ζωή τους για τον κάθε ένα από εμάς.

Μέσω αυτής της σειράς φωτογραφιών ο Σίλβιο Ρουσμίκο θέλησε να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία ως ένα εργαλείο, για να επιχειρήσει να αποτίνει φόρο τιμής στους ήρωες αυτούς των παιδιών όπως τους φαντάζεται κανείς την ώρα που τους έχει την περισσότερη ανάγκη. Συνηχώντας τη γενική κατεύθυνση την οποία ακολουθεί η δουλειά του, μέσω της συγκεκριμένης σειράς φωτογραφιών ο Σίλβιο προσπαθεί να μοιραστεί την αντίληψή του για τον τόπο του και τις πτυχές του που όλοι τόσο εύκολα αγνοούμε και ξεχνούμε να εκτιμούμε.

Η σειρά αυτή δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και πιθανώς να υπάρξει μια εξέλιξη αυτού του έργου το 2017.







Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top