Διοικητική έρευνα κατά του επικεφαλής της ομάδας των Κύπριων Πυροσβεστών που πήγαν στις φωτιές του Ισραήλ για ένα «αστέρι»


- Στο "μικροσκόπιο" διοικητικής έρευνας ο επικεφαλής της 28μελους αποστολής που πήγε στο Ισραήλ
- Καταγγέλλεται από συναδέλφους του ότι «προήγαγε» εαυτόν από υπαστυνόμο σε ανώτερο υπαστυνόμο
- Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη
- Η υπόθεση ξυπνά τις πρόσφατες αναμνήσεις του "νοσηλευτή" άνευ πτυχίου που επί 26 έτη υπηρετούσε στην Ε.Φ.
Διοικητική έρευνα διεξάγεται τις τελευταίες μέρες από την Αστυνομία, μετά από καταγγελίες ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μετέβη στο Ισραήλ για κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών του Νοεμβρίου, «προήγαγε» τον ίδιο του τον εαυτό από υπαστυνόμο σε ανώτερο υπαστυνόμο.

Σε ερώτηση της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» κατά πόσον υφίσταται έρευνα για το θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη οριστεί ερευνών αξιωματικός για να διενεργήσει διοικητική έρευνα, κατόπιν ανώνυμης γραπτής καταγγελίας που υπεβλήθη από ομάδα πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αξιωματικός, που ηγήθηκε της 28μελούς αντιπροσωπείας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μετέβη περί τα τέλη Νοεμβρίου στο Ισραήλ για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών εκεί, έφερε τον βαθμό του ανώτερου υπαστυνόμου αντί του υπαστυνόμου. 

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν ανώτερος υπαστυνόμος, όμως η προαγωγή του ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο κι έτσι έφερε πλέον τον βαθμό του υπαστυνόμου.


http://www.newsit.com.cy/
 
Top