Μεγάλες αντιδράσεις στους πυροσβέστες για μετακινήσεις τους



Ανω – κάτω το Πυροσβεστικό Σώμα της Μαγνησίας, με αφορμή την εκπαίδευση πυροσβεστών για θέματα πυρασφάλειας αεροδρομίων, που θα γίνει με προφανή σκοπό τη μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενόψει της λειτουργίας του από τη Fraport τον ερχόμενο Μάρτιο.

 Το Πυροσβεστικό Σώμα του Νομού ενημερώθηκε μόλις προχθές το μεσημέρι με Διαταγή, για την εκπαίδευση 25 πυροσβεστών, οι οποίοι πρέπει τη Δευτέρα -κιόλας- να παρουσιαστούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

 Ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Φιλίππου, λέει ότι η εκπαίδευση γίνεται με την προοπτική κάποια στιγμή οι πυροσβέστες να μετατεθούν σε κάποια από τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και αυτό της Σκιάθου.

 Ωστόσο, οι πυροσβέστες δεν είχαν καμία ενημέρωση για τα κριτήρια της επιλογής των προσώπων, ούτε για το περιεχόμενο του μνημονίου συνεργασίας. Εν μέσω κρίσης δεν γνώριζαν το παραμικρό για τη διαδικασία για να έχουν και τον ανάλογο προγραμματισμό ζωής.

 Με τη διαδικασία δε που ακολουθήθηκε, τονίζεται ότι υπήρξε αποδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος του Νομού Μαγνησίας έναντι των υπολοίπων θεσσαλικών νομών.

 «Αυτές οι ενέργειες γυρίζουν το Σώμα πολλά χρόνια πίσω σε μαύρες σελίδες» επισήμανε ο κ. Φιλίππου, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που οι πυροσβέστες δεν εισακουστούν, δεν ανακληθούν οι αποφάσεις, οι οποίες φαίνεται ότι είναι ειλημμένες και δεν επέλθει διάλογος, τότε θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός, θα δοθούν αγώνες.  

Ο κ. Φιλίππου παρακαλεί όλους τους τοπικούς βουλευτές, που έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα, να πράξουν κάθε δυνατή ενέργεια από πλευράς τους, ώστε να μην αποδυναμωθεί ο Νομός Μαγνησίας από θέμα πυρασφάλειας με άσχημες συνέπειες για τη ζωή και για την περιουσία των πολιτών.

Η επιστολή της Ενωσης

Αναλυτικά, με επιστολή της προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, που υπογράφει ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Φιλίππου, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας ζητάει να ανακληθεί άμεσα η διαταγή, να γίνουν γνωστά τα κριτήρια με τα οποία έγινε η διαδικασία επιλογής των επιλεχθέντων πυροσβεστών, να χορηγηθεί αντίγραφο από το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και την εταιρεία Fraport, και να οριστεί άμεσα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης προκειμένου να παρασχεθεί ουσιαστική ενημέρωση για τις προθέσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

 Όπως αναφέρει: «Με σημερινή σας διαταγή (Αρ. Πρωτ. 481 Φ.401.26.) εγκρίνετε τη συμμετοχή 92 Υπαλλήλων του Σώματος από διάφορες Υπηρεσίες της Ελλάδας οι οποίοι θα μετακινηθούν από 09/01/2017 έως 20/01/2017 στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. του Δ.Α. Αθηνών για εκπαίδευση στην πυρασφάλεια αεροδρομίων.

  Από την διαταγή αυτή προκύπτει ότι 25 από τους 92 μετακινούμενους Πυρ/στες προέρχονται από διάφορες Υπηρεσίες του Ν. Μαγνησίας.

 Η Ένωση τις τελευταίες ώρες έχει γίνει αποδέκτης της έντονης αγωνίας και ανησυχίας των συναδέλφων του Νομού μας που καλούνται για εκπαίδευση δεδομένου ότι αυτό έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς την αίτηση τους. Επίσης δεν προκύπτει κανένα σαφές και ασφαλές κριτήριο για τη συμμετοχή τους στην άνω εκπαίδευση».

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας με προηγούμενη επιστολή προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος είχε τονίσει ότι δεν πρέπει να γίνονται ενέργειες που γυρίζουν σε εποχές αυθαιρεσίας και ανασφάλειας.

 «Ο μόνος δρόμος για να υπάρξει εργασιακή ειρήνη και αποτελεσματικότητα στη δράση του Πυροσβεστικού Σώματος είναι ο δρόμος του ουσιαστικού διαλόγου – της διαβούλευσης και διαφάνειας ανάμεσα στη Διοίκηση και τους υπαλλήλους.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Ένωσή μας θα θεωρήσει εύλογα, ότι πίσω από τη Διαταγή σας για εκπαίδευση υποκρύπτονται σχέδια για αιφνιδιαστικές -στερούμενες νομιμότητας- μετακινήσεις, και ρητά επιφυλάσσεται να κάνει χρήση κάθε νόμιμης οδού ώστε να προστατεύσει τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους», καταλήγει η επιστολή.

http://www.taxydromos.gr/
 
Top