Η FRAPORT ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.



Αεροδρόμια στην Θεσσαλία υπάρχουν πλέων (2) δυο ένα της Αγχιάλου και ένα στην Σκιάθο.
Χαμός στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην Μαγνησία μέτα την απόφαση που ήρθε σήμερα και μέτα το κλείσιμο των Υπηρεσιών ( γραφεία ) η οποία και διατάσσει σχεδόν 30 Πυροσβέστες από την Μαγνησία όπως αφού εκπαιδευτούν στις 31-1-2017 να παρουσιαστούν στην Υπηρεσία Αεροδρομίου Σκιάθου !
Έτσι και τόσο απλά με ένα έγγραφο αδειάζουν την Υπηρεσία του Βόλου την ΒΙ.ΠΕ. Βόλου το Π.Κ. Αργαλαστης του Αλμυρού και της Σκιάθου. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει δέσμευση για πλήρη επάνδρωση του Αεροδρομίου Σκιάθου.
Να σημειώσουμε ότι δεν πειραχτηκαν ούτε η Λάρισα ούτε η Καρδίτσα ούτε τα Τρίκαλα προς το παρόν! Γιατί δεν πειραχτηκαν ; πολύ απλό μετακίνηση από άλλον Νομό δεν γίνετε !
Θα υπάρξει και Τρίτη σειρά για Αεροδρόμια για την οποία σίγουρα δεν θα πάρουν Πυροσβέστες από την Μαγνησία. Έτσι οι υπόλοιποι Νομοί της Θεσσαλίας να περιμένουν τα χειρότερα ( μένει να επιβεβαιωθεί ) πολύ σύντομα.
Οι υπόλοιποι Νομοί σύντομα ίσος χρειαστεί ( μέχρι το καλοκαίρι ) να ενισχύσουν και την Μαγνησία αλλά και το Π.Κ. Σκιάθου αφού η Μαγνησία είναι ένας Νομός με ιδιαίτερή επικινδυνότητα σε δασικές πυρκαγιές , αλλά ας μην ξεχνάμε και τον αστικό ιστό που είναι και μεγάλος αλλά και δύσκολος επιχειρησιακά.
Ποιος θα μπορούσε να αντιδράσει σε αυτό ; Μόνο οι εργαζόμενοι μέσου των Σωματείων τους .
Πόσο εφικτό είναι αυτό όταν ακόμα και τα Σωματεία δείχνουν ότι αιφνιδιάστηκαν ; Δεν το περίμεναν ; Τόσος ντόρος δεν το πήραν χαμπάρι ; Βέβαια τα γεγονότα ήρθαν και θα έρθουν σταδιακά . Κάποιοι μπορεί να Πούνε ότι τελείωσε την γλιτώσαμε. Είναι έτσι ; Θα δείξει.
Πάντως συντονισμένα αποκλείεται να ενεργήσουν μίας και στον χώρο της Θεσσαλίας υπάρχουν τρία Σωματεία και όχι ένα και μεγάλο που να μπορεί να έχει πρόσβαση άμεσα στα δρώμενα.
Τώρα για ποιον λόγο έγιναν και θα γίνουν όλα αυτά ; Πολύ απλός ο λόγος. Όσο αργεί ο αναμορφωμένος κανονισμός μεταθέσεων και οι ημερομηνίες πιέζουν αυτό θα γίνετε.
Το γιατί αργεί ο κανονισμός Μεταθέσεων από την στιγμή που και το Υπουργείο τον θέλει και ο Αρχηγός δεν ξέρω!! Ξέρω όμως πως πάντα υπάρχει μια υπέρτατη δύναμη που χώνει την μούρη της παντού και τα ανακατώνει όλα!
Αυτή την στιγμή υπάρχει διπλή χασούρα , δηλαδή έφυγαν οι Βολιώτες για την Σκιάθο και επειδή άδειασε ο Βόλος θα φύγουν και οι υπόλοιποι από την Θεσσαλία για να πάνε στον Βόλο που άδειασε.

Όλο το παραπάνω είναι ένας μικρός στοχασμός -  σχολιασμός επάνω στα δρώμενα της Θεσσαλίας χωρίς να επιβεβαιώνει ή να αναιρεί το οτιδήποτε.

Ο προβληματισμός δεν είναι κακό!

Όπως και να έχει παντός και στον Βόλο αλλά και στην Σκιάθο μπορείς να βρεις τους καλύτερους θαλασσινούς μεζέδες .

http://pyrosvestes.blogspot.gr/
 
Top