0


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2017
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις απαιτήσεις του κεφαλαίου στον τομέα της οικονομίας τις πλασάρει στο λαό με τη δήθεν δίκαιη ανάπτυξη και τη ρύθμιση του χρέους ενώ στην εξωτερική πολιτική με τη λεγόμενη ενεργητική, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.
Επιδίωξη και στόχος αυτής της πολιτικής είναι όπως λέει με κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση «η Ελλάδα να αναδειχθεί ως χώρα παγκόσμιος κόμβος εμπορίου, μεταφορών, ενέργειας, τουρισμού, πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή».
Σε ελεύθερη αλλά ακριβή μετάφραση, η ουσία είναι ότι επιδίωξη και στόχος της αστικής τάξης της χώρας είναι να εμπλακεί ακόμα πιο ενεργά και με ρόλο στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.
Μάλιστα αυτούς τους σκληρούς ανταγωνισμούς ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο της αγοράς Ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων, πετρελαίου, φυσικού αερίου τους εμφανίζουν ως ευκαιρία.
Όμως, είναι  ανταγωνισμοί που βάζουν «φωτιά» στην περιοχή μας.
Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Μιλούν στο λαό για ασφάλεια αλλά εννοούν την «ασφάλεια» των «επενδύσεων» των μονοπωλίων που όχι μόνο δεν αποτελεί εγγύηση «σταθερότητας» και ειρήνης αλλά σπρώχνει το λαό στο «μάτι του κυκλώνα».
Αποκαλούν «εθνικό στόχο» τη στρατηγική της αστικής τάξης να μετατραπεί η  Ελλάδα σε ενεργειακό και εμπορικό κόμβο και ζητούν από την εργατική τάξη, το λαό μας να βάλει το κεφάλι του στον τορβά των ανταγωνισμών για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Τα παραδείγματα που αποτυπώνουν την κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας  στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών είναι καθημερινά.
Πχ, οι συζητήσεις για την πολυετή ανανέωση της σύμβασης για τη βάση της Σούδας, βάση με κρίσιμο ρόλο στις επεμβάσεις.
Μάλιστα μαθαίνουμε ότι αυτές τις μέρες αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιθεωρούν για τις ανάγκες τους και άλλες βάσεις σε Λάρισα, Άκτιο και Ανδραβίδα.
Οι «αναβαθμισμένοι ρόλοι» που διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση είναι εκεί που βράζει το καζάνι των ανταγωνισμών, είτε στα Βαλκάνια και την ΠΓΔΜ είτε στο Κατάρ, όπου ανέλαβε τη διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου.
Η διάθεση εδάφους, λιμανιών και στρατιωτικών υποδομών για το πέρασμα των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που αναπτύσσονται στη Ρουμανία για την άσκηση «Noble Jump» που «βλέπει» προς τη Ρωσία.
Όλα αυτά είναι απανωτά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για την εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό, με το πρόσχημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της χώρας, που αφορά ουσιαστικά τη συμμετοχή του εγχώριου κεφαλαίου στη λεία του πολέμου.
Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Noble Jump», είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσφέρει «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών, διαθέτει λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους ακόμη και στρατόπεδα στον Έβρο για να περάσουν οι Νατοϊκοί.
Είναι διατεθειμένη να αναλάβει ενεργότερους ρόλους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να εξασφαλίσει μερίδιο στο κεφάλαιο από τις επεμβάσεις και τους πολέμους.
Η άσκηση Noble Jump» δεν είναι μια «οποιαδήποτε» άσκηση. Τα ίδια τα ΝΑΤΟϊκά επιτελεία λένε ότι η εν λόγω άσκηση είναι μια «μεγάλη πρόκληση» η οποία «θα δοκιμάσει τις ικανότητες όλων των συμμετεχόντων να διεκπεραιώσουν μια σημαντική δύναμη κρούσης όπου χρειαστεί».
Το λαϊκό κίνημα απάντησε άμεσα με διαδηλώσεις στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Κρήτης και δω στην Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο. Το ΚΚΕ μπλόκαρε, στην Κοζάνη, Αλβανικά στρατεύματα που ως τμήμα του ΝΑΤΟ επιχείρησαν να περάσουν με τη συνοδεία των ΜΑΤ από όλη τη Μακεδονία.
Φαντάροι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο διαμαρτυρήθηκαν στις αναφορές τους για τις διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ.
Έστειλαν συλλογικές και ατομικές επιστολές διαμαρτυρίας για δημοσίευση. Απάντησαν με αφοβία σε φασιστικούς θύλακες  που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν.

Η Θράκη, τα νησιά μας, ολόκληρο το Αιγαίο, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας.
Οι προκλήσεις είναι καθημερινές. Πότε η ανοιχτή αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης, πότε οι χάρτες με τουρκικά τα νησιά του Αιγαίου, πότε οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου.
Είμαστε σε μια φάση όπου η αστική τάξη της Τουρκίας, αφού έχει φροντίσει με τη συνευθύνη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να γκριζάρει το μισό Αιγαίο, με προκλητικό τρόπο αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως προβλέπονται από τη Διεθνή Συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας.
Απειλεί μάλιστα με casus belli, δηλαδή με πόλεμο, σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυτή η  συνθήκη από τη χώρα μας.
Απέναντι λοιπόν στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, εμείς οι κομμουνιστές δεν αδιαφορούμε, δεν εφησυχάζουμε αντίθετα απευθύνουμε κάλεσμα επαγρύπνησης και ετοιμότητας στην εργατική τάξη, το λαό όχι μόνο στη Θράκη , στο Αιγαίο αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.
Απευθυνόμαστε στους εργάτες, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους που ζουν εδώ την Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο όχι για να τους καθησυχάσουμε όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά για να συζητήσουμε μαζί τους γι αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, εξελίξεις που «μυρίζουν μπαρούτι».
Να συζητήσουμε για το ποια πρέπει να είναι η δική μας απάντηση, η απάντηση της εργατικής τάξης του λαού από τη σκοπιά των δικών μας συμφερόντων.
Η χώρα μας είναι στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και της Μεσογείου, όπου αυτή την περίοδο έχουν βγει τα μαχαίρια για το μοίρασμα των ΑΟΖ, των δρόμων ενέργειας, των υποδομών μεταφοράς των εμπορευμάτων κοκ.
Αμερικάνοι, κινέζοι, ρώσοι, γερμανοί, γάλλοι, βρετανοί και βάλε, ανταγωνίζονται για το ποιος θα υπερισχύσει στη μοιρασιά.
Και σ’ αυτή τη μοιρασιά, μερίδιο διεκδικούν για λογαριασμό των μονοπωλίων τους και η τουρκική αστική τάξη -που μέσω  της κυβέρνησης του Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί- και η ελληνική αστική τάξη -που μέσω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πουλάει τη νέα «μεγάλη ιδέα», της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας» στα πλαίσια του ΝΑΤΟ!
Γι αυτό η Ελλάδα συμμετείχε και συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικά επιθετικά σχέδια.

Γι αυτό ελληνικά στρατεύματα βρέθηκαν έξω από τα σύνορα της χώρας.
Γι αυτό τώρα που μιλάμε η Ελλάδα συμμετέχει σε 13 ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων, είτε μόνιμα στον Ινδικό ωκεανό, στο Κέρας της Αφρικής και στο Σουέζ, στο Κόσσοβο, στο Αφγανιστάν, στη Σερβία, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στο Μάλι, στο Λίβανο και στη Λιβύη.
Στα στοιχεία αυτά πρέπει να συνυπολογιστεί και το προσωπικό που διατίθεται μόνιμα στις δομές των στρατηγείων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στις Βρυξέλες, την Νάπολη και αλλού, που δεν είναι και λίγο.
Εννοείται ότι στις αποστολές αυτές διατίθεται ότι καλύτερο έχουμε!
Τα πιο αξιόλογα στελέχη, οι πιο καλά εξοπλισμένες & ετοιμοπόλεμες μονάδες, στέλνονται στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στους πολέμους τους, πολύ μακριά από το Αιγαίο και τη Θράκη, όπου προορίζονται να διαφυλάξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Μπορεί να αναρωτηθεί πιθανά κάποιος: Ποια ακριβώς συμφέροντα του λαού μας διακυβεύονται σε όλα αυτά τα μέρη;
Ποια σύνορα υπερασπίζονται οι άριστοι των στρατιωτικών και οι χρυσοπληρωμένες από τον ελληνικό λαό στρατιωτικές, ναυτικές και αεροπορικές μονάδες που συμμετέχουν σε αυτές τις αποστολές ; Ασφαλώς όχι τα Ελληνικά σύνορα.
Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, για όλα τα παραπάνω.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πολύ μεγάλη προθυμία και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων κομμάτων, στηρίζει τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία.
Πρόσφερε  κάλυψη στην ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.
Προσκάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στήριξε όλες τις επιθετικές ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις,!
Η παρουσία ΕΕ – ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αποθρασύνει την προκλητικότητα της Τουρκίας με διαρκείς παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Στη συγκεκριμένη δύναμη του NATO συμμετέχουν και τουρκικές δυνάμεις, πλοία, αεροπλάνα που πετάνε και πλέουν με Νατοϊκή «βούλα» και άδεια πάνω και γύρω από τα νησιά του Αιγαίου.
Εφαρμόζεται δηλαδή στην πράξη η γραμμή του NATO που δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα στο Αιγαίο, αλλά το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.
Προ μηνός έσβησαν τη Λήμνο από τον ελληνικό χώρο, κατά τη διάρκεια άσκησης στο Αιγαίο, ενώ αξιωματούχος του NATO δήλωνε ότι «το NATO δεν έχει άποψη για εδαφικά ζητήματα μεταξύ των συμμάχων του στην περιοχή του Αιγαίου ή οπουδήποτε αλλού».
Αυτή ακριβώς η γραμμή είναι που δίνει αέρα στις διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας.
Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που οι παραβιάσεις και οι τουρκικές προκλήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την έλευση του NATO στο Αιγαίο.
Συνεπώς, η συμμετοχή σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς κάθε άλλο παρά ωφέλιμη είναι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης πληρώνει πανάκριβα αυτήν τη συμμετοχή.
Ο ελληνικός λαός, όπως και οι λαοί γειτονικών χωρών, πρέπει να διεκδικήσει την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους τυχοδιωκτισμούς, το κλείσιμο των ΝΑΤΟϊκών βάσεων, όπως της Σούδας, την επιστροφή Ελληνικών στρατευμάτων από αποστολές εκτός συνόρων, από το πλιάτσικο του κεφαλαίου που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή.
Ο εθνικιστικό-θρησκευτικός παροξυσμός του Ερντογάν κι άλλων αστών πολιτικών της Τουρκίας επιδιώκει να εκμεταλλευτεί, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, τα ζητήματα των μειονοτήτων, τη μουσουλμανική θρησκεία, προβάλλοντας μια «νεοοθωμανική» στρατηγική.
Μπορεί, όμως στον τούρκικο εθνικισμό να είναι απάντηση ο εθνικισμός από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου;
Εμείς με σαφήνεια απαντάμε: «όχι στα παιχνίδια των εθνικιστών!» Ο εθνικισμός κι ο ρατσισμός είναι δηλητήριο για τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας μας.
Αποσκοπεί στο αποκρύψει τη βασική αντίθεση στην κοινωνία σήμερα, που ναι η αντίθεση ανάμεσα στην εργασία και στο κεφάλαιο και να σύρει τους εργαζόμενους στην υποταγή για τα σχέδια της αστικής τάξης.
Να κρύψει πως οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες έχουμε σήμερα τον ίδιο αντίπαλο: τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, τις αστικές κυβερνήσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους.

Με την ευκαιρία που μας δίνει η αποψινή συγκέντρωση εδώ στην Αλεξανδρούπολη θέλουμε να απευθυνθούμε στους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους, παιδιά του ελληνικού λαού, στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Είσαστε παιδιά του ελληνικού λαού. Στην συντριπτική πλειοψηφία σας, είσαστε γιοι και κόρες φτωχών λαϊκών οικογενειών, που υπηρετείτε σε δύσκολες συνθήκες.
Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας δε σταματά στις πύλες των στρατοπέδων.
Διεκδικήστε όπως έκαναν πολλοί φαντάροι πριν από εσάς καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, διεκδικήστε το δικαίωμά σας να ενημερώνεστε και να λένε με θάρρος τη γνώμη σας.
Αντισταθείτε στη «λούφα», το «βύσμα», «το βόλεμα», στη «ρουφιανιά» και το ναζισμό των Χρυσαυγιτών. Σταθείτε με αφοβία, κόντρα στους πολεμικούς  σχεδιασμούς  του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σκεφτείτε πως αυτοί που έφτασαν την ανεργία των νέων στο 50%, βρίσκουν δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ για να αιματοκυλάει τους λαούς.
Ξοδεύουν πάνω από το 2% του Α.Ε.Π. της χώρας για αναβαθμίσεις, αγορές και μετατροπές τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟϊκά σχήματα και σώματα.
Την ίδια στιγμή που γίνεται πάρτι εξοπλισμών με τις πολεμικές βιομηχανίες του ΝΑΤΟ, η ίδια η κυβέρνηση αποκλείει την κρατική αμυντική βιομηχανία.
Είσαστε παιδιά του ελληνικού λαού. Τα συμφέροντά σας ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών σας - του λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, για τα οποία φροντίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος.
Ένα σύστημα που αυξάνει τα πλούτη μιας χούφτας εκμεταλλευτών και γεννά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Ορκιστήκατε να φυλάτε τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα σας στέλνουν να υπερασπιστείτε ξένα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι ΗΠΑ και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στον ανταγωνισμό τους με άλλες δυνάμεις που προστατεύουν διαφορετικά συμφέροντα.
Οι διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στόχο έχουν να ελέγξουν τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων.
Σε αυτή τους τη στόχευση έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους και καλούν τους λαούς να χύσουν το αίμα τους για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Το ΚΚΕ πιστεύει, ότι μοναδική σας αποστολή πρέπει να είναι η διαφύλαξη της ακεραιότητας της πατρίδας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων!
Δεν έχετε καμιά υποχρέωση να αναλώνετε χρόνο και εξοπλισμούς χρυσοπληρωμένους από τον ελληνικό λαό, εκτός συνόρων. Πολύ περισσότερο δεν είσαστε υποχρεωμένοι να χύσετε το αίμα σας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, σε βάρος των λαών.
Πέρα από την αποστολή των ΕΔ, που θα έπρεπε μόνο να ισχύει η φύλαξη των συνόρων, με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων:
Υπάρχουν σενάρια και προβλέψεις ώστε τμήματα των ελληνικών ΕΔ να εκπαιδεύονται για την καταστολή διαδηλώσεων του λαού.
Ένα πρώτο δείγμα αποτέλεσαν οι ασκήσεις «καταστολής πλήθους» της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με έδρα τη Νέα Σάντα Κιλκίς.
Αυτού του τύπου ήταν και η άσκηση στο 523 Τάγμα Πεζικού στην Κοζάνη με σενάριο ανακατάληψης εργοστασίου από «ταραχοποιούς» (2015), ή ακόμη παλαιοτέρα η άσκηση με τον Μικτό Λόχο Στρατονομίας στο Πεντάγωνο και η «Καλλίμαχος» στην Αργυρούπολη του Κιλκίς (2011) κ.α.
Τέτοιες ασκήσεις γίνονται και με ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών (ΗΠΑ – Ισραήλ), όπως εκείνη που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του 2016 με τμήματα των ΗΠΑ στη διάρκεια της οποίας έγινε χρήση τεχνικών μάχης με τη χρήση «ενστικτώδους βολής» καθώς και μάχη εντός κατοικημένης περιοχής.
Στη συγκεκριμένη άσκηση έλαβαν μέρος οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού και τμήματα ειδικών δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.
Οι ελληνικές ΕΔ συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, γεγονός που είναι ολέθριο για το λαό και τη νεολαία.
Η συμμετοχή στον πόλεμο πάντα συνοδεύεται από την ένταση της καταστολής, την κατάργηση δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, για τον περιορισμό της δράσης και του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.
Επίσης ο πόλεμος χρησιμοποιείται, με τη θεωρία της εθνικής ενότητας και στο όνομα της οικονομικής κρίσης, για την περικοπή των ήδη κουτσουρεμένων μισθών συντάξεων και δικαιωμάτων.
Με την εμπλοκή και κάθε είδους συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, αδυνατίζει η αμυντική ικανότητα των ΕΔ και της χώρας συνολικά.
Ανοίγει μέτωπο ενάντια σε χώρες και λαούς με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να χωρίσει.
Η νατοϊκή αρμάδα αλωνίζει στο Αιγαίο, ενώ ο FRONTEX έχει αποκτήσει αρμοδιότητες σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.
Έχει ανοίξει για τα καλά το ζήτημα «συνδιαχείρισης» του πελάγους. Θεωρούμε ότι τα στελέχη των ΕΔ δεν πρέπει να ανέχονται ξένοι οργανισμοί να φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας, εκτός από τις ίδιες τις ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας.
Συνεπώς, η συμμετοχή της χώρας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμμαχίες κάθε άλλο παρά ωφέλιμη είναι για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που σε συνθήκες ιδιαίτερα οικονομικής κρίσης πληρώνει και πανάκριβα αυτήν τη συμμετοχή.
Ενώ η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή συνεχώς επιδεινώνεται, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κορυφώνεται και το Κυπριακό πρόβλημα οδηγείται στην πράξη σε διχοτομική λύση, η περιοχή των Βαλκανίων συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι.
Είκοσι χρόνια μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την πρώτη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλωνίζουν την περιοχή. Το ΚΚΕ διατρανώνει: Καμία αλλαγή συνόρων.
Απευθυνόμαστε στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας τους: Έχετε κάθε δικαίωμα να οργανώνεστε και να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας μέσα από τις ενώσεις των στρατιωτικών.
Σταθερά στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα σας για:
- Πλήρη αποκατάσταση των μισθών, συντάξεων ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες σας.
- Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
-  Αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας, των υπερωριών και των αργιών, όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπάλληλους.
-  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
- Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών και των μετοχικών σας ταμείων.
- Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για τις οικογένειες των στελεχών που υπηρετούν στην παραμεθόριο.
Σας καλούμε να προβληματιστείτε με τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Να αφουγκραστείτε το εργατικό - λαϊκό και φιλειρηνικό κίνημα που παλεύει ενάντια στους πολέμους και το  σύστημα που τους γεννά.
Έχετε κάθε συμφέρον να συμπορευτείτε με τον αγώνα του λαού μας για διέξοδο από την κρίση προς όφελος του.
Κανένας να μην εμποδίσει όσους αντιστέκονται στη σφαγή των συντάξεων, τις εργασιακές ανατροπές, τη φοροληστεία.
Να απομονώσετε από παντού τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, τους υμνητές του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, τους συνεργάτες των καταχτητών και των δικτατόρων.
Οι χρυσαυγίτες εκπροσωπούν ό,τι πιο αντιδραστικό έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.
Καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος απέναντι στους εργάτες.
Η ΧΑ υποστηρίζει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να στρέφονται ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.
Γι' αυτό συκοφαντεί με ψέματα και αισχρό αντικομμουνισμό το ΚΚΕ και τους λαϊκούς αγώνες.
Η ΧΑ υποστηρίζει τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αποστολές εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Δημαγωγεί για τα προβλήματα των στελεχών και συνδιαλέγεται με τους φορείς τους, αν και είναι εναντίον του δικαιώματος να έχουν  συνδικαλιστική οργάνωση.
Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τις επιδιώξεις της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ που σπέρνουν τον πόλεμο και την καταστροφή στους λαούς και τη νεολαία.
Πατριώτες στρατιωτικοί και απλοί λαϊκοί άνθρωποι αντιστάθηκαν με τα όπλα στα μέτωπα απέναντι σε πανίσχυρους στρατούς της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας και συμμετείχαν στη συνέχεια στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ κατά την τριπλή κατοχή.
Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες μαχητές της αντίστασης πρέπει να είναι τα φωτεινά παραδείγματα και για το σήμερα.

Με εκτίμηση,
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ | mailbox@gt.kke.gr

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top