0


Μενίδι: Συγκλονίζει η μητέρα του 11χρονου - «Ο Μάριος δεν πρόλαβε να δώσει την παράστασή του»


«Καζάνι που βράζει» η περιοχή - Στους δρόμους οι κάτοικοι - Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών
Ραγίζουν καρδιές τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 11χρονου Μάριου, ο οποίος ξεψύχησε στο προαύλιο του σχολείου του μπροστά στα μάτια της ίδιας και των συμμαθητών του από αδέσποτη σφαίρα που καρφώθηκε στο κεφάλι του.
«Ο Μάριος δεν πρόλαβε να δώσει την παράστασή του», αυτό μόνο κατάφερε να ψελλίσει μέσα στο νοσοκομείο «Παίδων» στον Σωτήρη Κουφογεώργο, πρόεδρο της Ένωσης Γονέων δήμου Αχαρνών, η μητέρα του άτυχου μαθητή, η οποία μόλις είχε μάθει από τους γιατρούς ότι το παιδί της ήταν νεκρό.
Αυτά μετέφερε στη Real News o κ. Κουφογεώργος, ο οποίος ήταν μάρτυρας της πρωτοφανούς τραγωδίας που σημειώθηκε την Πέμπτη (08/06) στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου, όπου πραγματοποιούνταν η γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς.
«Το παιδί δεν έβγαλε άχνα, έσκασε κάτω στο τσιμέντο σαν μολύβι! Όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε. Πρώτη πήγε στο σημείο η μητέρα του, η οποία ήταν και δασκάλα του στην Ε΄ Δημοτικού. Στο σημείο που κατέρρευσε είχε αίμα στο τσιμέντο. Η διευθύντρια και οι δάσκαλοι του σχολείου ζητούσαν από τους υπόλοιπους μαθητές να απομακρυνθούν και καλούσαν στα μεγάφωνα αν υπάρχει κάποιος γιατρός στην εκδήλωση. Εμφανίστηκε μια μητέρα μαθητή που είναι αναισθησιολόγος και μαζί με τη μητέρα του, η οποία, όπως έμαθα, έχει γνώσεις νοσηλευτικής, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Του έβαλαν ένα πανί στο κεφάλι για να σταματήσουν την αιμορραγία, του έκαναν πολλές τεχνητές αναπνοές για να το επαναφέρουν. Όπως άκουσα, είχε σφυγμό, αλλά δεν είχε τις αισθήσεις του», είπε ο κ. Κουφογεώργος.
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο
Σε φωτογραφία από τη γιορτή που δημοσιεύει η Real News τα παιδιά της Δ’ τάξης αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά. Τη φωτογραφία τράβηξε γονέας και έχει απαθανατίσει τη στιγμή που οι μαθητές χαιρετούν τους θεατές τους. Κανονικά μετά από ελάχιστα λεπτά ο Μάριος και οι συμμαθητές του της Ε’ τάξης θα έπαιρναν σειρά για το δικό τους κομμάτι στην παράσταση.
menidi1
Η εορταστική όμως ατμόσφαιρα ταράζεται από τις φωνές της διευθύντριας που ουρλιάζει, αναζητώντας έναν γιατρό.
«Όλοι έπεσαν πάνω από το παιδί. Επικράτησε πανικός», είπε ο Κωνσταντίνος Καστρίτσης, πατέρας συμμαθητή του 11χρονου.
Συγκλονιστική είναι επίσης η μαρτυρία της κυρίας Ευαγγελίας, μητέρας ενός ακόμα συμμαθητή του Μάριου.
«Το παιδί στεκόταν παραταγμένο μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές του μπροστά από την μπασκέτα που είναι κοντά στις εξέδρες. Είδα το παιδί να φεύγει μπροστά μου, όχι όμως λυγίζοντας τα ποδαράκια και τα χεράκια του, αλλά κατέρρευσε σαν όρθια σανίδα με το κεφάλι στο τσιμέντο. Η απορία των δασκάλων ήταν πώς έχει τόση αιμορραγία και κανείς δεν μπορούσε να δώσει εξηγήσεις. Όλοι νομίζαμε ότι λιποθύμησε από παθολογικά αίτια. Αρχικά είπαν για... ανεύρυσμα», είπε.
Η αλήθεια ήταν πιο σκληρή και αποκάλυψε την ασύδωτη κατάσταση που επικρατεί στο Μενίδι και σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική που έχει μετατραπεί σε γκέτο ανομίας.
Η οργή των κατοίκων ξεχειλίζει
Την ώρα που οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, η οργή κατοίκων και γονέων για τον θάνατο του μικρού Μάριου ξεχειλίζει.
Μετά την κηδεία του μικρού Μάριου που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου δάσκαλοι και γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών όπου σημειώθηκε η τραγωδία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο ενώ δεν έλειψαν και οι φραστικές επιθέσεις κατά του δημάρχου ενώ απείλησαν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους!

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top