0



H καλοκαιρινή περίοδος έχει αρχίσει και ήδη μετρά τις πρώτες πυρκαγιές -μικρές ευτυχώς- για τις οποίες ευθύνονται άνθρωποι που εξακολουθούν να θεωρούν ότι το καψάλισμα χόρτων δεν είναι επικίνδυνο. Κι όμως, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα το 93% των πυρκαγιών, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως, οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Σε συνέντευξη του στο Reporter ο κ. Τράγκολας τόνισε ότι διανύουμε τον κρισιμότερο θερινό μήνα, ειδικά αν αναλογισθεί κανείς πόσο δύσκολος ήταν ο περσινός Ιούνιος, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες για μέρες και τον τραγικό θάνατο δύο συνανθρώπων μας. "Οι ποινές για όσους καψαλίζουν χόρτα θα πρέπει να αναβαθμιστούν" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τράγκολας ο οποίος ανέτρεξε τόσο στα περσινά δυσάρεστα γεγονότα όσο και σε άλλες τραγικές στιγμές της 38χρονης δυναμικής παρουσίας του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

"Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να τα διδάξουμε στους ανθρώπους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους μάθουμε να σκέφτονται", ήταν το μήνυμα που έστειλε στον κόσμο.

Δείτε τη συνέντευξή του



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top