0



Φωτιά σε φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο κοντά στη Ρόδο - Εγκαταλείπεται - NΕΟΤΕΡΑ

Νεότερη Ενημέρωση: Προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, καταβάλλουν 12 από τα μέλη του πληρώματος, αλλά και δυνάμεις από παραπλέοντα πλοία που κατέφθασαν στο σημείο.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, 20 άτομα από τους 32 συνολικά επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου, επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Ρόδου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό καλύτερο έλεγχο.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο καταφθάνουν παραπλέοντα πλοία και δύο ρυμουλκά, ενώ βρίσκεται ήδη πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma. Εκτός από το πλήρωμα, στο «med star» επέβαιναν και δύο οδηγοί φορτηγών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσο οχήματα μεταφέρει το οχηματαγωγό πλοίο.

Πρωτη Ενημέρωση: Σε εγκατάλειψη του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές, προχωρούν οι 31 επιβαίνοντες σε αυτό, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.​

Το πλοίο είχε αναχωρήσει με 29 άτομα πλήρωμα και ένα οδηγό από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα. Στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο σπεύδουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού , τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας.

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top