0



Η Γαλλία αρνήθηκε να προσφέρει εναέρια μέσα κατάσβεσης στην Ελλάδα


Την συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων ζητά τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πηγές στην Αττική, την Ηλεία και τη Ζάκυνθο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η χώρα μας υπέβαλλε σήμερα αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να προμηθευθεί δύο ζεύγη αεροσκαφών CL – 415.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η Γαλλία που διαθέτει εναέρια μέσα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό απάντησε ήδη στις Ελληνικές αρχές ότι δεν μπορεί να διαθέσει τα αεροσκάφη καθώς τα χρειάζεται για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην δική της επικράτεια.

Όσο και να ψάξαμε στη διεθνή ειδησεογραφία, δεν βρήκαμε πυρκαγιές μέσα στη Γαλλία. Πυρκαγιές έχει και μάλιστα μεγάλες στην Πορτογαλία…

«Άμεσα πρέπει να σηκωθούν εναέρια μέσα, άμεσα» ήταν το δραματικό μήνυμα του περιφερειάρχη.

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο» συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας και τόνισε: «Δεν αρκούν τα πεζοπόρα τμήματα και δεν αρκούν τα μέσα τα χερσαία!».

Ο περιφερειάρχης προειδοποίησε ότι «η φορά του ανέμου γίνεται δύσκολη, επικίνδυνη». Στο ερώτημα τι έχει πάει στραβά και η πυρκαγιά είναι ακόμη ανεξέλεγκτη ο Απόστολος Κατσιφάας απάντησε ότι «δεν είναι η ώρα να κάνουμε την εκτίμηση».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top