0


Πυρκαγιές : Όλοι οι «αντιπαραγωγικοί – ατσαλάκωτοι», άπαντες παρόντες!


Αφιερωμένο στους επικριτές του προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει ριχτεί στις πυρκαγιές, δίνοντας το παρόν, όπως άλλωστε κάνει πάντα !


Γράφει ο Αναστάσιος Μητρόπουλος, Σχης Ε.Α.
Είναι γνωστοί οι κατά καιρούς απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που έχουν διατυπωθεί για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από διάφορα επώνυμα άτομα  : «αντιπαραγωγικοί», «αργόσχολοι δημόσιοι υπάλληλοι», «ατσαλάκωτοι», «στρατός οπερέτα» «μόνο για τις παρελάσεις» …..
Οι απόψεις αυτές ταυτίζονται και μια (πολύ μικρή) μερίδα του ελληνικού λαού, η οποία είναι με έναν απίστευτο τρόπο, αρνητικά προκατειλημμένη  προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, για λόγους που άπτονται ψυχολογικής διερεύνησης, τη στιγμή που σε όλες τις χώρες οι Ένοπλες Δυνάμεις χαίρουν του σεβασμού και της καθολικής αποδοχής από όλους ανεξαιρέτως.
Πολλοί δε από αυτούς τους επικριτές, δεν έχουν επιτελέσει καν το χρέος τους προς την πατρίδα, έχοντας αποφύγει δια μέσω διαφόρων πλάγιων οδών τη στράτευσή τους.
Βέβαια, οι κατά καιρούς δημοσκοπήσεις τις τελευταίες δεκαετίες που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας και αφορούν στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού προς τους διαφόρους θεσμούς της χώρας, έχουν δείξει ότι οι  Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις  βρίσκονται σταθερά στην πρώτη θέση (μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας και την Εκκλησία). Συνεπώς αυτοί οι κύριοι αποτελούν μια θλιβερή, τραγική και οικτρή μειοψηφία.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τις  αμέτρητες αεροδιακομιδές, τις αναρίθμητες διασώσεις από ξηράς – θάλασσας και αέρα που επιτελούνται καθημερινά, τις αερομεταφορές, με τη συμμετοχή τους  τελευταία στους προσφυγικούς καταυλισμούς, με την ατέλειωτη καθημερινή συμβολή τους σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, καλύπτουν τις ελλείψεις, τα κενά αλλά και την έλλειψη οργάνωσης των αντίστοιχων κύριων υπεύθυνων οργάνων του κράτους. Γιατί οι ΕΔ, πλην των μέσων που διαθέτουν, έχουν τρία βασικά χαρακτηριστικά που δεν τα έχει και τα τρία μαζί, στον ίδιο βαθμό, κανένα συντεταγμένο όργανο της πολιτείας : Την οργάνωση, την πειθαρχία και το ηθικό.  Και όπου καλούνται να ενεργήσουν, το εκτελούν με τον καλύτερο τρόπο.
Δε θα αναφερθώ στην κάθε είδους συμβολή των ΕΔ στις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Θα πω μόνο για τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στις πυρκαγιές αυτών των ημερών που μαστίζουν τη χώρα, ιδιαίτερα στον τομέα της ΒΑ Αττικής.
Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ρίχνεται αυτές τις μέρες με αυτοθυσία στον αγώνα κατά των πυρκαγιών, έχοντας αφήσει τις οικογένειές τους όπως όπως, οπουδήποτε και αν βρίσκονταν αυτές τις μέρες, αδιαφορώντας για τυχόν άδειες του καλοκαιριού που δεν πήραν και ριψοκινδυνεύοντας τη  ζωή τους.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι παρούσες ΚΑΙ σ’ αυτές τις πυρκαγιές, δίνοντας το 200% των δυνάμεών τους, όπως και σε κάθε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Τη ίδια στιγμή, οι κατακριτές τους βρίσκονται διακοπές σε κάποια παραλία, παρέα πιθανόν με ένα βιβλίο του Μπακούνιν ή ετέρων  συγγραφέων του εικονικού τους κόσμου.
Και πιθανόν εκεί που παραγγέλνουν το δεύτερο μοχίτο τους, κάπου στο βάθος της θάλασσας, απέναντί τους, να ανεφοδιάζεται ένα Canadair της ΠΑ, ή ένα Chinook της ΑΣ, με «αντιπαραγωγικούς» πιλότους και να τους χαλάει την ειδυλλιακή τους εικόνα.
Ως επίλογο θέλω απλά να βάλω μια φωτογραφία που βρήκα χθες κάπου στο internet. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο λεβέντης Υπολοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων , αλλά ξέρω ότι με συγκίνησε. Και μου θύμισε την 6ήμερη εμπειρία μου ως Υπολοχαγός επικεφαλής Τμήματος το 1992 στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαυσε τη Ρόδο.  Και ήταν αυτή η φωτογραφία που με έκανε να γράψω αυτό το άρθρο και να τη βάλω και στο κέντρο της φωτογραφίας που φιλοτέχνησα για εξώφυλλο αυτού του άρθρου.  Καλή δύναμη σε αυτούς που βρίσκονται στο μέτωπο των πυρκαγιών και να γυρίσουν πίσω στα σπίτια τους σώοι και αβλαβείς!

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top