0




Τιμωρία ακόμα και για τη μούντζα προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας, όπως βέβαια και άλλες αντικοινωνικές συμπεριφορές και αντιδράσεις.

Ο νέος ΚΟΚ καταργεί την υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου, ενώ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα. Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά.

Η μούντζα σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταχθεί σε αυτή τη διάταξη, στην οποία περιλαμβάνεται και εκείνη της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως είθισται να θεωρούνται οι παντός τύπου χειρονομίες.

Για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που σχεδιάζει ο υπουργός Υποδομών, ενημερώθηκαν χθες το απόγευμα οι επικεφαλής των δανειστών.

Οι ρυθμίσεις αυτές σημειώνεται πως δεν αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση. Η συνάντηση Σπίρτζη -δανειστών αφορούσε στο θέμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.

Ο υπουργός διευκρίνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top