0


Στις κοινές του δηλώσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ήταν πραγματικός «καταπέλτης» απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο.



Για το θέμα της μειονότητας, τόνισε ότι «είναι σαφές ότι σεβόμαστε απολύτως τα θρησκευτικά δικαιώματα», τονίζοντας πως ό,τι αφορά θέματα εσωτερικής πολιτικής, «θα εφαρμόσουμε δικές μας αποφάσεις».

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πάρα πολύ καιρό που δημοσίως Έλληνας Πρωθυπουργός ευθέως και κατά πρόσωπο το «ξέκοψε» στους Τούρκους.

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι Έλληνες πολίτες, τα ζητήματά τους είναι εσωτερικά της Ελλάδας και κανένας ξένος παράγοντας δεν θα επεμβαίνει στα εσωτερικά μας, σαφέστατη αιχμή και για το τουρκικό προξενείο.

Η δήλωση αυτή του Αλέξη Τσίπρα έκανε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ομολογήσει ότι πράγματι αυτά είναι εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας και απλά η Τουρκία με την άδεια της Ελλάδας λέει τη συμβουλή της, εάν θέλει φυσικά να την ακούσει η Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον σεβασμό των ιερών χώρων, ρίχνοντας φαρμακερή μπηχτή για την Αγιά Σοφιά: «Εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε ορθόδοξες λειτουργίες σε κάποιο τζαμί, όπως συμβαίνει τελευταία με την Αγιά Σοφιά. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις ιδιαιτερότητες κάθε θρησκείας»

«Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία θα πρέπει να αποτελέσουν πόλο έλξης ανάμεσα στις δύο χώρες.

»Η δική μας κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τις μειονότητες και συμμερίζομαι την άποψη ότι πρέπει να γίνουν βήματα στο επίπεδο βελτίωσης οικονομικής.

»Στα θέματα όμως που αφορούν τους Έλληνες πολίτες είναι θέμα της δικής μας κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

κάνε το δικό σου σχόλιο

 
Top